Henrietta Murray-Wicks Studio

Belgravia, London

HMW Studio - GR 1.jpg
HMW Studio - GR 2.jpg
HMW Studio - GR 3.jpg
HMW Studio - GR 13.jpg
HMW Studio - GR 9.jpg
HMW Studio - GR 4.jpg
HMW Studio - GR 5.jpg
HMW Studio - GR 6.jpg
HMW Studio - GR 7.jpg
HMW Studio - GR 10.jpg
HMW Studio - GR 8.jpg
HMW Studio - GR 11.jpg
HMW Studio - GR 12.jpg

Completed in spring 2019 an intimate courtyard garden was formed in this prime central london area. The focus of the garden is a small multi stem crab apple tree that provides a seasonal feel to the garden whilst also creating a lovely canopy to sit below. A textural material palette was chosen to compliment the traditionally lime rendered walls, consisting of hand made clay pavers, woven willow trellis and English Yorkstone steps and copings. Over time the flowering climbers will cover part of the rendered walls however their growth will be restricted to maintain a clean finish to the courtyard.

The project architects were Hackett Holland.